Onderhoud en Reparatie

Voor reparatie en onderhoud bent u met uw Volkswagen bij Auto Strijder aan het juiste adres. Het hele after salesteam bestaat uit specialisten die ervoor zorgen dat u weer snel en veilig op weg kunt.

Verschillen in garantiebepaling

Vandaag de dag heerst de perceptie dat de officiële merkdealers veel hogere prijzen hanteren voor onderhoudsbeurten in vergelijking met de universele garages. Deze claimen dezelfde kwaliteit e.d. te leveren als een officiële merkdealer, echter zit er vaak een verschil in de garantiebepaling. Zo ontvangt u bij Auto Strijder naast de fabrieksgarantie maar liefst 24 maanden garantie op onderdelen en verrichtte werkzaamheden. Ter vergelijking; bij een universele garage blijft u ook de fabrieksgarantie behouden, echter zitten er vaak flink wat haken en ogen aan de overige garantie.

Een up! is geen Passat

In tegenstelling tot universele garages hanteert Auto Strijder geen standaard prijzen voor een kleine of grote beurt; iedere auto is immers anders. Omdat Auto Strijder waarde hecht aan transparantie en wij snappen dat de klant graag vooraf wil weten wat de totale kosten zullen zijn introduceert Auto Strijder Volkswagen een nieuwe visie op onderhoud: Volkswagen Service Dialoog Hiermee selecteert u een onderhoudsvorm die precies aansluit op de behoeften van uw Volkswagen. Om het onderhoud goed af te stemmen op uw situatie, combineert Auto Strijder een speciaal opgeleide Service Adviseur de ervaringen van u als klant met zijn kennis van de desbetreffende auto. Vervolgens stelt hij tijdens een gezamenlijke auto-inspectie van 20 à 30 minuten in overleg met u vast welk onderhoud nodig is. De adviseur brengt daarna alle aandachtspunten in kaart en beoordeelt de algemene staat van uw auto. Dit vertaalt hij naar een advies met bijbehorende offerte. Zo weet u vrijwel direct waar uw Volkswagen, uw portemonnee én uw agenda aan toe is.

Welk onderhoud past bij mij?

Auto Strijder biedt verschillende vormen van onderhoud voor uw Volkswagen. Al dan niet in combinatie met APK of andere werkzaamheden. Uw wensen en rijgedrag bepalen welke vorm van onderhoud het beste is voor uw Volkswagen. Rijdt u meer dan 15.000 kilometer per jaar dan is onderhoud volgens verlengde intervallen het voordeligst. Blijft u binnen die 15.000 kilometer dan bent u voordeliger uit met onderhoud volgens vaste intervallen.

Onderhoud volgens vaste intervallen

Bij vaste onderhoudsintervallen ligt het onderhoudsmoment vast op 15.000 kilometer of één jaar. Afhankelijk van wat het eerst wordt bereikt. Rijdt u meer dan 15.000 kilometer per jaar dan wisselt u een kleine beurt af met een grote beurt. Als u minder dan 15.000 kilometer per jaar rijdt, maar wel behoefte heeft aan jaarlijkse zekerheid, kunt er ook voor kiezen om elk jaar rond dezelfde periode een jaarbeurt te laten uitvoeren.

Onderhoud volgens verlengde intervallen

Heeft u een Volkswagen uit 2001* of later dan rijdt u standaard op verlengde onderhoudsintervallen. Op basis van uw rijgedrag bepaalt de boardcomputer het onderhoudsmoment. Bij gunstig rijgedrag is dat bij maximaal 30.000 kilometer of 2 jaar (welke van de twee het eerst bereikt wordt). Afhankelijk van de geconstateerde slijtage worden onderdelen vervangen en vloeistoffen ververst. Zo’n Long Life onderhoudsbeurt is uitgebreider dan de traditionele grote beurt omdat uw auto er opnieuw tot 30.000 kilometer (of twee jaar) tegenaan moet kunnen.

Wat houden deze onderhoudsbeurten in?

In tegenstelling tot veel universele garages werken wij geen standaard lijst met onderhoudspunten af. Wat wij doen tijdens een Long Life onderhoudsbeurt hangt af van het model, het aantal gereden kilometers, de leeftijd van uw Volkswagen en uw rijstijl. Bij Auto Strijder kijken we dus specifiek wat er gebeurd moet worden bij úw auto, zo betaald u niet voor handelingen die voor uw auto eigenlijk niet nodig zijn.

Wat wij in ieder geval doen tijdens een Long Life onderhoudsbeurt:

 • Controle van alle vitale onderdelen en functies van de auto, zoals banden, uitlaat, accu en remmen
 • Lampen bijstellen
 • Vloeistoffen bijvullen
 • Filters vervangen
 • Nieuwe long life olie en oliefilter
 • Motorafstellingen checken en eventueel bijstellen
 • Controle accu, uitlaatsysteem, ophanging, schokdempers, koelsysteem, V-snaar/multiriem en distributieriem
 • Scharnieren en sloten smeren

Wij kunnen u aan de hand van de technische gegevens van uw auto vooraf de verwachtte kosten berekenen. Vraag hier uw offerte aan, u ontvangt op werkdagen binnen 24uur reactie. Heeft u elders een aantrekkelijker bod liggen? Laat het ons dan weten, wij doen u graag nog een laatste bod.

Voordelen

Met een onderhoudsbeurt bij Auto Strijder krijgt u gratis pechhulp tot de volgende onderhoudsbeurt en natuurlijk de expertise van Volkswagen-monteurs die alleen met originele Volkswagen-onderdelen werken. Daarnaast krijgt u 24 maanden garantie op het vervangen (niet-slijtage) van onderdelen. Ook kunnen Auto Strijder klanten gebruik maken van de gratis haal en breng service of vervangend vervoer.

Haal- en brengservice

Nog een voordeel van onderhoud bij Auto Strijder t.o.v. de universele garage: Onze gratis! haal- en brengservice! Deze verzorgt graag uw vervoer van en naar huis of werkplek binnen een straal van 10 kilometer rond onze vestigingen. Ook is het mogelijk de auto bij u op te halen en eventueel weer terug te brengen.

Vervangend vervoer

Bij reparatie of onderhoud kunnen wij een vervangende auto voor u inzetten, tegen een vriendelijk service tarief. Dit wordt verzorgd door onze eigen Euromobil verhuurafdeling. Mocht u wel vervoer nodig hebben, maar niet direct een auto, dan kunt u gebruik maken van onze leenfietsen. Geef bij het maken van een afspraak wel aan of u van onze extra services gebruik wilt maken. 

Economy Service

Een Volkswagen dealer is voordeliger dan u denkt.

Is uw Volkswagen ouder dan 5 jaar? Dan is onderhoud bij Auto Strijder helemaal geen gek idee. Want met Economy Service is het waarschijnlijk veel voordeliger dan u denkt.  Dankzij onder andere het gebruik van Economy Onderdelen en Long Life-olie bespaart u aanzienlijk op de onderhoudskosten. Zonder verrassingen achteraf.

De voordelen:

 • Lage onderhoudsprijzen voor een onderhoudsbeurt. Speciaal voor oudere modellen hanteert Volkswagen extra lage prijzen voor een onderhoudsbeurt. Afhankelijk van de kilometerstand en leeftijd van uw Volkswagen kunnen er op basis van fabrieksvoorschriften extra werkzaamheden en dus kosten bijkomen. Denk hierbij aan het vervangen van bougies, brandstoffilter, remvloeistof of de distributieriem.
 • Onderhoudsbeurt na max. 2 jaar of 30.000km. Volkswagen maakt gebruik van Long Life-olie waardoor uw auto tot wel 2 jaar of na maximaal 30.000 kilometer kan rijden tot de volgende onderhoudsbeurt. Zo kunt u besparen op de onderhoudskosten, maar heeft u ook de zekerheid dat uw auto vakkundig wordt onderhouden door echte Volkswagen professionals.
 • Voordelige reparaties door het gebruik van Economy onderdelen. Speciaal voor reparaties bij oudere modellen hebben we ‘Volkswagen Economy Onderdelen’. Dit is 100% Volkswagen kwaliteit, maar wel voordeliger dan ‘Volkswagen Originele Onderdelen’. Onze Service Adviseurs kunnen precies aangeven voor welke reparaties Economy Onderdelen beschikbaar zijn. Uiteraard heeft u als klant altijd de keus om alsnog voor Volkswagen Originele Onderdelen te kiezen i.p.v. de Volkswagen Economy Onderdelen.
 • 2 jaar garantie op alle vervangen onderdelen. Bij Economy Service heeft u 2 jaar garantie op de onderdelen die tijdens de reparatie of onderhoudsbeurt zijn vervangen. Dit geldt voor zowel Volkswagen Originele Onderdelen als Volkswagen Economy Onderdelen.
 • Prijs is vooraf bekend, dus geen verrassingen achteraf. Omdat er niets vervelender is dan achteraf verrast worden met hoge kosten, biedt Volkswagen u een Service Dialoog aan. Aan de hand van een checklist controleert de Service Adviseur in uw bijzijn voorafgaand aan de onderhoudsbeurt de aandachtspunten. Vervolgens bespreekt u wat de prijs van het onderhoud wordt. Vóóraf, dus de offerte is gelijk aan de factuur. Komt de monteur tijdens het onderhoud nog iets tegen, dan belt hij u direct om dit te bespreken.
 • Gratis APK i.c.m. Economy Service. Is uw Volkswagen ook toe aan een APK-beurt? Met Economy Service is de APK helemaal gratis. De enige voorwaarde is, dat u Volkswagen Inclusief-lid bent. Nog geen lid? Geen probleem, het lidmaatschap is gratis. Met Volkswagen Inclusief profiteert u van extra kortingen en exclusieve privileges.
 • Gratis pechhulp in Europa i.c.m. Economy Service. Bij Economy Service krijgt u standaard een Mobibiliteitsgarantie. Daarmee bent u na het onderhoud of de reparatie kosteloos verzekerd van snelle hulpverlening in bijna heel Europa door de dichtstbijzijnde Volkswagen dealer of andere professionele hulpverlener.

Volkswagen Economy Service modellen

Klik hier voor de modellen die binnen Economy Service vallen:

 

Onderhoud, reparatie en fabrieksgarantie, APK- keuringen

Vervangend vervoer al vanaf € 20.- per dag

Altijd een duidelijke prijsopgave met ons Pakket Prijzen Systeem

Expres service, reparatie zonder afspraak

Uw auto ophalen tot 18.00, anders tot 19.00 bij ons tankstation.

Zaterdagservice tot 13.00

Haal- en brengservice

Auto Strijder Zandvoort ook voor onderhoud aan uw bedrijfswagens zoals de merken: Volkswagen, Ford, Mercedes, Opel etc.

blauwe up

Auto Strijder BV
Burg. v. Alphenstraat 102
2041 KP Zandvoort
T: (023)-5714565
F: (023)-5730224
info@autostrijder.nl

KvK-nr. 34071708 

Openingstijden
Maandag t/m Vrijdag
8:00 tot 18:00
Zaterdag Showroom
9:00 tot 16:00
Werkplaats gesloten
Zondag gesloten

BOVAG20logo20staand

een UITzandvoort.nl ontwerp!