>>  wat verandert er?

In 2017 verandert de bijtelling aanzienlijk. De overheid heeft besloten om de bijtellingsregeling op de schop te nemen. Dit heeft ingrijpende gevolgen als je van plan bent om binnenkort een nieuwe auto zakelijk te leasen. Om de keuze makkelijker te maken hebben we hier de grootste veranderingen voor je op een rijtje gezet. 

Wat verandert er?

 

Tot en met 2016 bestaan er in de bijtelling vier categorieën. Deze zijn gebaseerd op de hoeveelheid CO2 die een auto uitstoot. Hierdoor is het voordeliger om een zuinige auto zoals een plug-in hybride te leasen.

Vanaf 2017 is het aantal bijtellingscategorieën teruggebracht naar 2. Alleen volledig elektrische auto’s vallen nog in de allerlaagste categorie van 4%; elke andere auto zal in de 22% categorie vallen. Deze wijzigingen gelden alleen voor auto’s die na 1 januari 2017 de weg op mogen; er zal voor oudere leasecontracten niets veranderen.

Jaar

% bijtelling 0 gram/km

% bijtelling 1-50 gram/km

% bijtelling 51-106 gram/km

% bijtelling > 106 gram/km

2016

4%

15%

21%

25%

2017 t/m 2020

4%

22%

22%

22%

De nieuwe bijtelling in 2017 zorgt er dus voor dat hybride plug-in auto’s volgend jaar duurder uitvallen voor de gebruiker. Aan de andere kant wordt de standaardbijtelling lager en hierdoor worden deze auto’s dus iets goedkoper.


Andere wijzigingen

De overheid heeft besloten om de aanschafbelasting en motorrijtuigenbelasting voor 2020 stapsgewijs te verlagen. Omdat de aanschafprijs van de auto hierdoor lager uitvalt, zal dit ook betekenen dat de bijtelling iets lager wordt. Dit zal waarschijnlijk niet genoeg zijn om het verschil tussen 15% en 22% bijtelling te compenseren.

Als je er over denkt om een hybride auto te kopen, kan het zeker voordelig zijn om dit in 2016 nog te regelen. Met maar liefst 7% verschil in de bijtelling kan je dit honderden euros per jaar voordeel opleveren. Bekijk nu de modellen die hiervoor in aanmerking komen.

een UITzandvoort.nl ontwerp!