Nieuws

Impressie Nieuwbouw :

Garagebedrijf met showroom en 18 appartementen.     Verwachte oplevering April / Mei 2024

TGV2OY2NoYc0MsRUGUsb8RIAenVX67x0tDJMIyFC.jpg

Start van de nieuwbouw van garagebedrijf Auto Strijder BV met 18 woningen.

Status Oktober 2022.

D1EWR0l1ohdEDr50YdJftTUxNMd4kF4FLbZxma8F.jpeg

Het is zover !

Eerder deze maand werd met een ingetogen ceremonie in aanwezigheid van ‘projectenwethouder’ Peter Kramer een begin gemaakt met de nieuwbouw van Auto Strijder en 18 daarboven gelegen huurappartementen in het ‘middensegment’. Op de huidige locatie van Auto Strijder staat het appartementencomplex De Duinwachter gepland.

De nieuwbouw van Auto Strijder komt aan de Curiestraat bij de hoek Kamerlingh Onnesstraat. Het geheel omvat een grote kelder met parkeergarage en op de begane grond het garagebedrijf met onder meer een showroom, werkplaats en daarboven twee verdiepingen met appartementen.

De nieuwbouw gaat naar schatting anderhalf jaar in beslag nemen. Mocht de vergunningverlening en andere formaliteiten met betrekking tot De Duinwachter eerder worden afgerond, dan zal Auto Strijder mogelijk al naar de nieuwbouw verhuizen, zodat op de oude locatie ook eerder met de sloop en de nieuwbouw van De Duinwachter kan worden begonnen.

Wethouder Peter Kramer is zeer te spreken over de manier waarop het project tot stand is gekomen. “Ja, ik ben blij dat er goed is samengewerkt met de gemeente en dat er is geluisterd naar onze wens voor huurappartementen in het middensegment voor met name jonge starters. Jim en Robbert hadden ook in kunnen zetten op maximale winst met luxe koopwoningen. Daar komt bij dat de nieuwbouw van Strijder feitelijk ook de realisatie van De Duinwachter met 69 koopappartementen in verschillende prijssegmenten en 33 sociale huurappartementen voor senioren van Pré Wonen mogelijk maakt”, aldus Kramer die hoopt dat het project ook een aanjagende werking heeft op andere ontwikkelingen, zoals de tegenover de nieuwbouw van Auto Strijder gelegen Curiedex.